Kako se zdravo hraniti u meksičkom restoranu

Meksička kuhinja je ukusna, raznovrsna i često veoma kalorična. Međutim, to ne znači da se u meksičkim restoranima ne možete hraniti zdravo. Upravo suprotno – postoje brojni načini da uživate u ukusnoj hrani, a da istovremeno održavate ravnotežu u ishrani. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko saveta koji će vam pomoći da se zdravo hranite u meksičkim restoranima, a da pri tome ne morate da odustajete od ukusne hrane koju obožavate.

Zdravi izbori u meksičkom restoranu: saveti za zdravu ishranu

Zdrava ishrana može biti teška kada se odlučite za odlazak u meksički restoran, međutim, postoje načini da izbegnete preteran unos masne hrane i ugljenih hidrata. Jedan od saveta za zdrav izbor u meksičkom restoranu je da birate jela koja su visoko u proteinima, a nisko u masnoći i kalorijama. Na primer, naručivanje jela sa piletinom umesto govedine ili prženog mesa je dobar izbor jer sadrži manje masti.

Drugi savet za zdrave izbore u meksičkom restoranu je da izbegavate tortilje koje su kuvane u ulju ili pržene. Bolja opcija bi bila biranje jela sa neprženim tortiljama ili na bazi salate. Ukoliko vam je tortilja potrebna, možete birati integrisane, kukuruzne tortilje koje su nutritivno bogatije i pružaju zdrave ugljene hidrate.

Takođe, izbegavajte velike obroke i niskokvalitetnu hranu kao što su umaci i sosovi koji su bogati kalorijama i lošim mastima. Ako želite dodatnu aromu, birajte jela koja su pripremljena na roštilju, a ne u dubokom ulju.

Konačno, ostanite hidrirani tokom obroka i birajte pića bez kalorija kao što su voda, gazirana voda ili crni čaj.

Kao što vidite, zdrav izbor u meksičkom restoranu nije nemoguća misija. Prateći ove savete, možete uspešno uživati u ukusnom meksičkom jelu bez loših posledica po vaše zdravlje.

Kako maksimalno iskoristiti obroke u meksičkom restoranu?

Kada se odlučujete za ručak ili večeru u meksičkom restoranu, ključno je imati na umu nekoliko saveta za maksimalno iskorišćavanje obroka. Prvo i najvažnije, kupite manje kalorija i masti fokusirajući se na jela sa više povrća i proteinima, poput piletine ili puretine. Izbegavajte testenine i tortilje, a umesto toga birajte salate i čilije bez mesa.

Drugo, izbegavajte veliku količinu soli koja se nalazi u sosovima i umacima. Ukoliko volite sosove, birajte guacamole ili salsu umesto smetane i sira. Takođe je dobro izbegavati pretrpana jela koja sadrze previše sastojaka, jer su često teška za varenje.

Treće, ne zaboravite da unosite dovoljno vode i drugih tečnosti tokom obroka. To će vam pomoći da se osećate sito i izbećete unošenje suvišnih kalorija.

Uz nekoliko malih prilagođavanja, možete da uživate u ukusnim i zdravim obrocima u meksičkom restoranu. Prednost je u tome što možete da birate između velikog broja različitih jela koja svaka dobra meksička kuhinja nudi.

Zdrava ishrana u meksičkom restoranu: izbegnite neželjene posledice

Meksički restorani su poznati po ukusnim obrocima punim začina i aromatičnog povrća. Međutim, mnogi od nas su zabrinuti zbog kalorične hrane koja se često nudi u ovim restoranima. Ali ne brinite, zdrava ishrana je i dalje moguća u meksičkom restoranu.

Prvo, izbegavajte tortile i dorade koje su pune masnoća i ugljenih hidrata. Umesto toga, naručite obroke koji su pripremljeni sa zdravijim sastojcima kao što su integralni pirinač, avokado i povrće. Takođe, odlučite se za obroke sa čistim proteinima poput piletine ili plodova mora.

Kada je u pitanju sos, birajte one koji se pripremaju od svežih sastojaka, poput paradajza, luka i paprike, a izbegavajte sosove koji sadrže puno soli i šećera. Takođe, budite oprezni sa začinima kao što su guacamole i salsu, jer mogu da sadrže puno kalorija i masti.

Konačno, pokušajte da ne preterujete sa veličinom porcije. Restorani često nude velike porcije hrane, pa pokušajte da podelite jelo sa prijateljima ili porodicom. Ovo će vam pomoći da smanjite unos kalorija i masti.

Ukratko, ishrana u meksičkom restoranu može biti zdrava ako izaberete inteligentno. Birajte sastojke koji su manje masni, koristite sosove sa svežim sastojcima i podelite velike porcije sa prijateljima. Tako ćete i dalje uživati u ukusnoj hrani, ali sa manje neželjenih posledica po vaše zdravlje.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu