Kako i gde naneti tečno rumenilo

Tečno rumenilo postalo je popularno u svetu šminke zbog svoje sposobnosti da stvori prirodan blistav izgled kože. Za razliku od praškastih rumenila koja često zahtevaju četku za nanošenje, tečna rumenila mogu se naneti na različite načine, prilagođavajući se tipu kože i efektu koji želimo postići. U ovom blogu ćemo otkriti kako i gde naneti tečno rumenilo kako bismo postigli savršeni izgled.

Odabir prave nijanse tečnog rumenila

Pronalaženje prave nijanse tečnog rumenila je ključ za postizanje harmoničnog izgleda šminke. Nijansa bi trebalo da komplementira vaš podton kože i da stvori blage, prirodne kontraste. Ako imate topli podton, birajte rumenila u breskvastim i zlatnim tonovima. Za hladne podtonove, roze i ružičasto-crvene nijanse su odličan izbor. Neutralni podtonovi mogu eksperimentisati sa širokim spektrom boja, uključujući i meke mauve nijanse.

Nanošenje tečnog rumenila

Pravilno nanošenje tečnog rumenila može učiniti čuda za vaš izgled. Počnite sa malom količinom proizvoda. Možete ga naneti prstima, sunđerom ili specijalizovanom četkom za rumenilo. Prilikom nanošenja tečnog rumenila prstima, blago tapkajte proizvod na područja gde biste prirodno pocrveneli – obično to su jabučice. Ne trljajte, već nežno tapkate kako bi se rumenilo sjedinilo sa kožom.

Sunđeri su takođe dobar alat za nanošenje tečnog rumenila. Navlažite sunđer i ocedite višak vode, a zatim uz pomoć njega utapkajte rumenilo u kožu. Ovaj metod pomaže u postizanju veoma prirodnog efekta, jer sunđer upija višak proizvoda.

Ako koristite četku, birajte onu sa gustim sintetičkim vlaknima koja će omogućiti precizno nanošenje. Smestite malu količinu rumenila na ruku i upotrebljavajte četku da ga nanesete malim udarcima, počevši od jabučica prema spoljnim delovima lica.

Pozicioniranje tečnog rumenila za oblikovanje lica

Tečno rumenilo nije tu samo da vam da boju na licu. Ispravno pozicionirano, ono može pomoći u oblikovanju i definisanju vašeg lica. Da biste stvorili iluziju viših jagodica, nanesite rumenilo malo iznad linije jabučica, i nežno ga blendajte prema spoljašnjim ivicama lica. Ako imate okruglo lice i želite da ga vizuelno izdužite, pravac nanošenja treba da bude dijagonalan, blago prema gore, do gornjeg dela uha.

Za one s srcolikim licem, najbolje je da tečno rumenilo stavite direktno na jabučice, kako bi se naglasio oblik lica. Kod kvadratnih ili pravougaonih oblika lica, nanesite rumenilo malo niže na jabučice kako biste omekšali angularne karakteristike.

Integrisanje tečnog rumenila sa ostatkom šminke

Kada nanosite tečno rumenilo, važno je da to radite pre nanošenja puder u prahu ili bronzer, tako da se ne stvori neujednačen sloj šminke. Ako koristite tečni puder, nanesite tečno rumenilo nakon pudera, ali pre pudera u prahu. Ovo će pomoći da se rumenilo lepo stopi sa kožom i izgleda prirodnije. Ako volite intenzivniji izgled, možete nanesiti još jedan tanak sloj nakon što ste postavili puder u prahu.

Kada se radi o kombinovanju rumenila s konturom i hajlajterom, postoji nekoliko pravila koja treba slediti. Prvo nanesite kontur, a zatim rumenilo kako bi boje bile lepo međusobno spojene. Hajlajter je obično poslednji korak kako bi se svetleći delovi lica uzdignuli i dodali finalni sjaj šminki.

Kako ispraviti greške pri nanošenju tečnog rumenila

Ako ste nanijeli previše tečnog rumenila, ne brinite – postoje načini da to ispravite. Jedan od najboljih načina je da uzmete malo svog tečnog pudera i nežno ga tapkate preko prejakog rumenila. Takođe, možete koristiti sunđer koji ste ranije koristili za puder kako biste nežno difuzovali boju rumenila na lice.

U slučaju da se rumenilo presušilo pre nego što ste uspeli da ga dobro izblendate, malo hidratantne kreme ili toniranog ovlaživača može vam pomoći da popravite situaciju. Stavite malo kreme na područje gde je rumenilo i nežno ga izblendajte prstima ili sunđerom.

Uvek se setite da je kod šminke tečni rumenilo lakše dodati nego oduzeti, tako da je najbolje da počnete sa manjom količinom proizvoda i polako gradite intenzitet kako nanosite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu